Startschot Jong Tsjûkemar beweegt op De Trieme

Burgemeester Fred Veenstra heeft vanmorgen het startschot gegeven op De Trieme voor Jong Tsjûkemar beweegt.

Jong Tsjûkemar is een project van de Club van Aanjagers, waarbij leerkrachten en ondernemers samenkomen om de jeugd van hun eigen woonomgeving te laten leren en ontdekken. Van 5 t/m 16 september gaan de kinderen van diverse scholen aan allerlei sportieve activiteiten in de omgeving deelnemen. Op De Trieme zijn ze vanmorgen gestart met freerunning. Een survivalbaan, skeeleren en activiteiten op het water zijn onder meer ook onderdeel van deze editie.

Jong Tsjûkemar van start op De Trieme

In het voorjaar komt Jong Tsjûkemar terug met het thema ‘ontdekt’. Kijk voor meer informatie op hun website.

Feetselijke opening van Jong Tsjûkemar beweegt bij De Trieme

Gebied leefbaar houden met Jong Tsjûkemar Beweegt

SINTJOHANNESGA – Jong Tsjûkemar, onderdeel van de Club van Aanjagers, heeft als doel om de regio ook in de toekomst leefbaar te houden. Maandag werd voor het gebiedsonderwijs daar een start mee gemaakt.

Op het plein van basisschool De Trieme in Sintjohannesga gaf burgemeester Fred Veenstra, het startschot. Daarna kregen de leerlingen les in Freerunning. Het eerste programma onderdeel van in totaal twee weken verschillende activiteiten in het gebied rond de Tsjûkemar. Zo wordt er onder andere geskeelerd, krijgen de kinderen een clinic op de survivalbaan en een rondleiding op een IFKS skûtsje.

Bewegen is een van de vier onderdelen van Jong Tsjûkemar. De programma’s voor cultuur, natuur
en techniek volgen in 2023.

Uniek
Aan Jong Tsjûkemar werken elf lokale scholen uit de Tsjûkemarregio mee. Daarnaast liften de scholen in Scharsterbrug en Langweer mee op het project. ,,Dat is uniek, alle overkoepelende onderwijsorganisaties in het gebied zijn vertegenwoordigd”, laten Gesina Zeldenrust en Inge de Koning weten. Zij hebben twee jaar aan het project gewerkt en willen hiermee de omgeving van de Tsjûkemar groter onderdeel van het basisonderwijs laten zijn. Het gebied moet daarmee ook in de toekomst leefbaar worden gehouden.